opći uvjeti poslovanja

1. Uvod

Online stranica www.brzojavi.hr nudi dostavu brzojava na sve kućne adrese na području cijele Republike Hrvatske. U nastavku se u tekstu općih uvjeta poslovanja koristi izraz ” brzojav ” što predstavlja brzojav. Naručivanjem brzojava tj. pojedinog proizvoda putem online obrasca web stranice www.brzojavi.hr ili putem broja telefona 01 581 3435, kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s općim uvjetima poslovanja web stranice www.brzojavi.hr.
Opći uvjeti poslovanja definiraju uslugu i obveze ponuđača tj. izvođača usluge www.brzojavi.hr kao i sve uvjete koji moraju biti ispunjeni od strane korisnika da bi ponuđač mogao kvalitetno izvesti uslugu. Opće uvjete poslovanja je ponuđač objavio na web stranici www.brzojavi.hr, te postaju važeći 1.siječnja 2017. godine. Ponuđač, pridržava pravo promjene općih uvjeta poslovanja na web stranici www.brzojavi.hr u bilo kojem trenutku bez prethodne najave.


2. Načini plaćanja

Plaćanje usluge je moguće izvesti putem predračuna koji je poslan korisniku uz potvrdu narudžbe na korisnikovu elektronsku adresu ili putem računa kojeg će primiti putem obične pošte.
Pri predaji narudžbe putem web stranice korisnik će primiti eletronsku potvrdu narudžbe na svoju elektronsku adresu koju je naveo u narudžbi. Uplatu može izvršiti putem specifikacije navedene u sažetku narudžbe ili putem računa kojeg će primiti na mail adresu.
Pri predaji narudžbe putem telefona korisnik će u roku tri dana na svoju elektronsku ili kućnu adresu primiti račun. Rok uplate je 8 dana.


3. Narudžbe brzojava, cijene na web stranici i dužnosti korisnika

Sve cijene su konačne i navedene u hrvatskim kunama.
Korisnik može naručiti dostavu brzojava na kućnu adresu putem obrazca na web stranici(narudžba) www.brzojavi.hr ili putem kontaktnog telefonskog broja
Putem web stranice www.brzojavi.hr korisnik može predati narudžbu brzojava 24 sata na dan, svaki dan u tjednu, čak i nedjeljom i blagdanima. Nakon obavljene narudžbe, korisnik će primiti elektronsku potvrdu narudžbe na svoju elektronsku adresu koju je naveo u narudžbi.
Narudžbu brzojava putem broja telefona01 581 3435 korisnik može predati od ponedeljka do nedjelje između 08 i 21 sati.
U razdoblju između 8 i 21 sati će narudžbe preuzeti kontakt osoba ponuđača koja će korisnika i savjetovati pri izboru brzojava i teksta.
Ukoliko korisnik želi predati narudžbu izvan radnog vremena, ponuđač će biti obaviješten o tome te će kontaktirati korisnika u najkraćem mogućem vremenu, najkasnije u roku 12 sati.
Korisnik se obvezuje da će sve svoje obveze prema ponuđaču ispuniti uplatom na njegov transakcijski račun u roku 8 dana od primitka računa. U slučaju kašnjenja uplate ponuđač pridržava pravo da korisniku zaračuna zakonske zatezne kamate od dana dospijeća računa nadalje.
Brzojav naručen do 18 sati se na sve kućne adrese na području Grada Zagreba dostavljaju još isti dan. Brzojav naručen do 19 sati se na sve druge kućne adrese na području Republike Hrvatske dostavljaju sljedeći dan (uključujući subotu). Za narudžbe dospjele radnim danom nakon 18 sati se dostava na kućne adrese na području Grada Zagreba vrši isti dan ili najkasnije sljedeći radni dan (uključujući subotu), dok će na ostale kućne adrese narudžbe biti dostavljene u roku 24 sata.
Nedjeljama i praznicima se dostava vrši na području Grada Zagreba, za ostale gradove se dostava ne vrši nego se usluga obavlja sljedeći radni dan tj. u subotu ako je to sljedeći dan nakon praznika.
Rok isporuke za inozemstvo je minimalno 48 sati(točno vrijeme ovisi o pojedinoj zemlji). Rok isporuke za otoke je 48 sati radnim danom. Ponuđač usluge nudi potporu korisnicima svaki radni dan između 8 i 21 sati na broj telefona 099 6670383 ili putem elektronske adrese info@brzojavi.hr.


4. Postupak kupovine

1. BRZOJAV – Narudžba primljena, nakon predaje narudžbe kupac prima obavijest o primljenoj narudžbi putem elektronske pošte. Kupcu su na web stranici ponuđača tijekom cijelog postupka dostupni iscrpni podaci o statusu i sadržaju narudžbe.
2. BRZOJAV – Narudžba je potvrđena ako ju kupac ne otkaže, te zatim narudžba kreće u daljnju obradu. Ponuđač pregleda narudžbu, provjeri nabavljivost naručenih proizvoda, te potvrdi narudžbu ili ju s razlogom odbije. Ponuđač može i nazvati kupca na njegov kontakt broj telefona u svrhu provjere podataka ili osiguravanja točnosti nabave. Prilikom nabave proizvoda koje ponuđač nema na zalihi u vlastitom skladištu, ponuđač je vezan isključivo na nabavu od strane ponuđačevog nabavljača i na vrijeme u kojem ponuđačev nabavljač može dostaviti proizvode do ponuđača. Ponuđač kupca istodobno putem elektronske pošte obavještava o ažurnim podacima vezanim uz nabavu artikala. Ako je rok nabave vrlo dug i kupac ne želi čekati, tu odluku može javiti ponuđaču koji će proizvod maknuti iz narudžbe te kupcu vratiti uplaćena sredstva ako ih je kupac već prije uplatio. Ostale proizvode iz narudžbe će po izboru kupca dostaviti ili će stornirati cijelu narudžbu. Ponuđač ne preuzima odgovornost za štetu koja bi mogla nastati zbog duljih nabavnih rokova ili zbog nenabavljivosti proizvoda koje ponuđač nema na zalihi u vlastitom skladištu.
3. BRZOJAV – Proizvodi poslani. Ponuđač u dogovorenom roku pripremi proizvode, pošalje ih, te o tome obavijesti kupca putem elektronske pošte.


5. Pravo do odustajanja od kupovine, povrat proizvoda

Korisnik ima pravo u roku od 15 dana pismeno obavijestiti ponuđača o odustajanju od ugovora na kontakt elektronsku adresu info@brzojavi.hr. Korisnik zatim mora vratiti proizvode ponuđaču u roku 30 dana od pismene obavijesti o odustajanju od kupovine s tim da sam snosi neposredne troškove povrata. Proizvodi moraju biti nekorišteni i neoštećeni. Mora biti priložena i kopija narudžbe. Troškove povrata proizvoda snosi kupac. Ponuđač vraća cijeli iznos kupovine (kupovina s troškovima dostave) čim to bude moguće, najkasnije u roku 30 dana od prijema obavijesti o kupčevom odustajanju od kupovine.


6. Garancija

Za proizvode na web stranici vrijede garancijski uvjeti u skladu s hrvatskim zakonodavstvom.


7. Dostava

Ponuđač proizvode mora dostaviti u ugovorenom roku. Proizvodi se šalju putem ugovorenih dostavnih službi: Hrvatska pošta, GLS, DPD i dr. te vlastitih dostavnih kapaciteta. Brzojavi u međunarodnom prometu uručuju se u odredišnim državama redovitom poštanskom dostavom sukladno njihovoj organizaciji.
Cijena brzojava s dostavom iznosi 89.66 HRK. Troškovi brzojava su navedeni na narudžbi te ih korisnik podmiruje u roku 8 dana po primitku računa.


8. Uređivanje reklamacija

Ponuđač usluge prima potencijalne pismene reklamacije vezane uz dokazanu nedosljednost tj. vezane uz krivi sadržaj pošiljke pri dostavi brzojava.
Pismena reklamacija mora biti predana najkasnije u roku 7 dana od dostave brzojava i mora biti točno sadržajno obrazložena. Po isteku tog roka korisnik gubi pravo na zahtijevanje povrata novca od ponuđača usluge.
Predviđeni rok za rješavanje reklamacija je 15 dana, u suprotnom korisnik može predati pritužbu Agenciji za poštu i elektronske komunikacije RH.
Prijava reklamacije je moguća na:
Broj telefona 01 581 3435
Elektronsku adresu info@brzojavi.hr
Ponuđač usluge nije dužan reagirati na predanu reklamaciju ako troškovi naručene usluge nisu podmireni.
U slučaju da ponuđač brzojav ne može predati zbog krivog ili nepotpunog naziva primatelja ili njegove odsutnosti, tj. u slučaju kad primatelj odbije preuzeti brzojav, svi daljnji troškovi se zaračunavaju naručitelju.
Ako naručitelj ne priloži upute za daljnje postupke, ponuđač naručitelju zaračunava uslugu dostave brzojava u skladu s cijenom objavljenom na web stranici www.brzojavi.hr.
Za kašnjenje prouzročeno zbog nepotpunih ili krivih podataka o sadržaju narudžbe ili primatelju brzojava je odgovoran naručitelj.


9. Oslobođenje od odgovornosti

Ponuđač se u svojoj najboljoj moći trudi osigurati ažuriranost i pravilnost podataka objavljenih na njegovim stranicama. Unatoč tome se karakteristike proizvoda, rok nabave ili cijena mogu promijeniti tako brzo da ponuđač ne uspije popraviti podatke na web stranicama. U tom slučaju će ponuđač kupca obavijestiti o promjenama i omogućiti mu odustajanje od narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda.
Ponuđač ne odgovara za sadržaj mišljenja o proizvodima koje napišu korisnici web stranice. Mišljenja i ocjene proizvoda su mišljenje pojedinca i ne nužno stajalište uredništva web stranice www.brzojavi.hr.
Iako se ponuđač trudi osigurati precizne fotografije prodajnih artikala, potrebno je sve fotografije smatrati simboličnima. Fotografije ne garantiraju karakteristike proizvoda. Ponuđač pridržava pravo da opće uvjete poslovanja promijeni bilo kada i na bilo koji način bez obzira na razlog i bez prethodnog upozorenja.


10. Privremeni prekid izvođenja usluge

Ponuđač može privremeno prekinuti ili odstupiti od redovno upotrebljavanog rasporeda obavljanja usluga. Ponuđač usluge je dužan o ograničenju ili prekidu izvođenja usluga obavijestiti stranku koja je brzojav već naručila tj. obavijest mora objaviti na naslovnoj stranici www.brzojavi.hr. U tim slučajevima naručitelj ne može zahtijevati odštetu.


11. Pravna obavijest

Web stranica www.brzojavi.hr i svi sadržaji na njoj vlasništvo su ponuđača i autorski su zaštićeni te ih nije dozvoljeno reproducirati ili koristiti bez prethodnog pismenog odobrenja ponuđača.


12. Valjanost općih uvjeta poslovanja

Opći uvjeti poslovanja valjani su od 01. siječnja 2017. godine. Opće uvjete poslovanja je ponuđač objavio na web stranici www.brzojavi.hr.
Ponuđač pridržava pravo da promijeni opće uvjete poslovanja na web stranici www.brzojavi.hr bilo kada bez prethodne obavijesti.
Opći uvjeti poslovanja vrijede za djelatnost i usluge web stranice www.brzojavi.hr koja je vlasništvo Perpektiva, obrt, Rujanska 7,10000 Zagreb (ponuđač).Top